2 Temmuz 2008 Çarşamba

Zaman




Ölçüp biçmeye çalıştığımız zaman nedir ki? Sonsuzluk mu, yoksa varlığının farkına varıncaya kadar elimizden kaçırdığımız anlar mı?


Zaman sözcüğü dile getirilirken, sonsuzluğun ışıltısı vardır insanın gözünde. Oysa zaman diyene kadar geçip gitmiştir zaman treni...


Hayatımızda belki birçok şeyin öneminin farkına varamıyoruz ama bunlardan en önemlisi zaman. Nedense zamanın hep varolacağını düşünürüz, bazı şeyleri hep erteleriz. Bugün... Yarın... Daha sonra... Bunun garantisini neye dayanarak almışız düşünmeyiz. Evet zaman sonsuza dek varolacak, ama siz bu sonsuzluğun içinde ne kadar kalabileceksiniz? Dilediğiniz kadar erteleyebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hiçbir zaman hayatınızda birşeyleri ertelemeyin! Çünkü onları yapmaya vakit bulamayabilirsiniz.


"Acele edin yayılın çimenlerin üzerine. Er geç çimenler yayılacaktır sizin üzerinize." Belki biraz ürkütücü bir laftır ama gerçeğin de ta kendisidir yukarıdaki söz.


Çocuksundur, zamanı anlamazsın. Büyürsün, geçmiş deyip kaçıp giden zaman parçalarını ararsın. Geçen dakikaların kıymetini ancak onları elimizden kaçırınca anlarız.


İşte bu nedenle ZAMANI ZAMANINDA YAŞAYIN!...

Hiç yorum yok: